Шампионът във Формула 1 Луис Хамилтън заяви, че няма да губи времето си да се притеснява от евентуална катастрофа с Макс Ферстапен, когото нарече "луд" преди няколко дни, защото ще гони рекордната си осма титла. Двамата стартират с равни точки в неделя, но нидерландецът води с 9:8 при победите през сезона.

Двамата се сблъскаха вече три пъти през сезона досега. "Няма да хабя никаква енергия", каза Хамилтън на пресконференцията в четвъртък.

"Никога не сме мислили, че ще сме рамо до рамо в последното състезание. Направихме страхотна работа напоследък като отбор. Няма да хабим енергия за неща, които са извън нашия контрол", заяви британецът.

След като му бе напомнено, че е нарекъл Ферстапен "луд" и "опасен" заради състезанието в Саудитска Арабия, Хамилтън този път смекчи тона. "Когато сме на състезание, казваме всякакви неща", каза шампионът. "В момента сме под напрежение, адреналинът скача, емоциите са на ръба. Мисля, че всички пилоти сме малко луди, за да правим това, което правим и да поемаме такива рискове", каза той.

Запитан дали вярва, че Ферстапен ще кара честно и коректно, Хамилтън каза: "В края на деня вярвам, че всеки ще пилотира така, че да спечели. Бих искал да вярвам, че всеки ще го направи коректно".

Хамилтън добави, че състезанието в неделя ще постави отбора в "непозната територия", а "Мерцедес" ще се бори да спечели осмата поредна титла при конструкторите.

"На моменти чувствам, че този сезон е като всеки останал за мен. Винаги започвам от нулата. Ние сме като ловци и започваме да се борим от момента, в който стартираме тренировките. Не се смятам за шампион този сезон, смятам се за човек, който се бори за титлата", завърши Луис Хамилтън.