Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен остана зад пилотите на Мерцедес в първата тренировка на „Имола“, а след това направи едва пет обиколки по време на втората. Нидерландецът все пак остана спокоен след първите тестове в Италия.

„Харесвам Италия. Храната е добра и ми харесва да съм тук. Но изглежда нямаме късмет в надпреварите напоследък. Надявам се това да се промени. Имах проблеми със задвижващия вал и трябваше да спрем колата в FP2 и не бе лесно да докараме колата обратно в бокса. Затова и не успях да изляза отново на пистата", заяви Верстапен.

„Колата се усещаше добре в FP1 и е трудно да се каже какво щеше да стане във втората сесия, но все пак ще можем да погледнем данните и да преценим какво можем да подобрим утре по отношение на баланса. Разбира се, че щеше да е по-добре, ако разполагахме с тази тренировка. Но не мисля, че пропускането й е краят на света. Знаем какво трябва да направим утре. Трябва да се фокусираме върху себе си и да вземем най-много от това, с което разполагаме", добави още той.