Английската столица Лондон може да се сдобие с домакинстване на кръг от шампионата на Формула 1, след като вече са отпуснати средства за изграждане на писта в източната част на града, твърди „Daily Mail“.

Според изданието финансирането на проекта е осигурено от американска инвестиционна компания. Консорциумът е в преговори с ръководството на Формула 1 за включването на Гран При на Лондон в календара като допълнение на Гран При на Великобритания, провеждано на легендарната писта „Силвърстоун“.

Предложението се радва на пълната подкрепа на кмета на Лондон Садик Хан, който иска да организира състезание в града преди изтичане на втория му мандат през 2024 година.

„Надяваме се това да се случи, много сме развълнувани. В Лондон ще има страхотна атмосфера, когато най-великите пилоти в света, заедно с фенове от цял свят и най-големите компании в света, ще участват в състезателния уикенд“, коментира основателят на американската инвестиционна компания Джош Уондър.

„И по-важното е, че ще изградим спортен и развлекателен комплекс от световна класа, който ще работи целогодишно и ще радва жителите на града“, допълни той.

Следващата Гран При на Великобритания на „Силвърстоун“ ще се проведе от 1 до 3 юли 2022 година.