Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че неговият тим Мерцедес за пореден път е доказал, че е без конкуренция към момента.

Британецът заяви това след двойната победа за германския отбор в Гран При на Абу Даби, която сложи край на сезона през 2015 година. Хамилтън има две победи на „Яс Марина“ в кариерата си, но не можа да спечели нито едно от финалните 3 състезания в календара. Днес той остана втори зад своя съотборник Нико Розберг.

„Чувствам се невероятно да бъда тук. Всички направиха много добра организация, за да бъда тук. Не успях да се насладя на последните състезания, въпреки страхотната работа на момчетата. Спиранията в боксовете, които направихме, бяха невероятни. Показахме, че Мерцедес е номер 1 в момента“, каза 30-годишният пилот.

„Моментът, в който Нико спря малко по-рано от мен – там беше краят на състезанието. Нямаше да издържа, ако бях останал на трасето до края (без спиране в бокса). Ако го бях сторил, сега нямаше да бъда тук“, отчете Хамилтън.

Британецът завърши сезона с 381 точки в актива си срещу 322 за Розберг, който остана втори в крайното класиране. Трети се нареди пилотът на Ферари Себастиан Фетел с 278 пункта.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS