Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не планира да прекрати кариерата си скоро. Британецът, който подписа нов двугодишен договор с „Мерцедес“ през 2021-а, бе категоричен, че все още се наслаждава на състезанията.

„Планирам да остана още в спорта. Просто не знам колко дълго“, каза Хамилтън преди неделното Гран при на Япония във Формула 1.

Директорът на „Мерцедес“ Тото Волф разкри по-рано в интервю за телевизионния канал Channel 4, че Хамилтън му е споделил, че може да продължи да се състезава още 5 години. Пилотът разкри, че не е говорил с Волф по повод думите му, но все пак е възможно.

„Чувствам се добре. Обичам това, което правя. Имаме още много работа за вършене и цели за постигане. Не планирам в скоро време да ходя никъде“, добави британецът, който през януари догодина ще навърши 38 години. Дебютът му във Формула 1 бе през 2007-а с отбора на „МакЛарън“.

Люис Хамилтън все още преследва първата си победа в най-престижната автомобилна надпревара за настоящия сезон. Той остава един от най-изявените сред пилотите във Формула 1 в борбата срещу социалната несправедливост и нарушаването на човешките права .

„В нашия спорт все още има много неща, които трябва да се направят. Не мога да се откажа сега, защото едва започвам да помагам за промяната и създаването на по-отворена среда, така че трябва да остана“, каза още Хамилтън.