Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел направи интересно твърдение относно съперничеството между него и актуалния световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес). Германецът не се съгласи с мнението, че то е нещо по-специално, като се аргументира с това, че за него няма значение срещу кого се състезава.

Германецът и британецът изглеждат като главните фаворити за трофея през стартиращия през следващата седмица сезон. 30-годишният Фетел призна, че би му било приятно  да надвие състезател от калибъра на Хамилтън, който обаче е „просто поредният опонент”.

Хамилтън: Ред Бул ще даде отпор

„Люис е четирикратен световен шампион и един от най-добрите пилоти във Формула 1”, каза Фетел в интервю за „Шпорт Билд”. „Той е опонент на пистата, но не и в живота. Честно казано, няма значение за мен срещу кого ми се налага да карам.”

„Ако обаче спечелиш срещу Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо, трябва да си горд, защото всички са наясно какво е тяхното ниво. Люис и Фернандо се състезават на екстремно високо равнище.”

Фетел: Мерцедес ни заблуждава за темпото си

През миналия сезон в Азербайджан страстите между Фетел и Хамилтън се разгорещиха доста при добре известния им инцидент на пистата. Тогава в яда си Фетел изравни болида с този на конкурента и го удари, докато колата за сигурност беше на пистата. „Какви са били моите грешки, всеки може да реши сам за себе си. Разбира се, има линии, които не бива да се пресичат, но понякога и това се случва в живота. Ако нещата не стояха така, щеше ли да си струва да живееш? Не мисля така”, коментира Фетел.

„Считам, че е интересно за другите хора да съдят ситуациите на база собственото си мнение и сами да дават оценки. Когато си сложа шапката (има предвид след края на състезание – б.р.), просто трябва да живея със случилото се на пистата. Животът продължава”, добави Фетел.

Сезон 2018 във Формула 1 стартира с Гран При на Австралия на 25 март. Не пропускай нищо от първото състезание за годината чрез DIEMA SPORT 2, GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.