Карлос Сайнц спечели за трети път в кариерата си състезание във Формула 1. Испанецът триумфира в Гран При на Австралия. В Мелбърн имаше няколко отпаднали, включително и Макс Верстапен, който приключи с надпреварата рано-рано. Джордж Ръсел пък се разби в последната обиколка в един плашещ инцидент.

Любопитна е връзката между катастрофата на британеца и победата на испанеца. След състезанието в Австралия излезе статистика, която посочи, че при всяка от трите победи на Карлос Сайнц, то Джордж Ръсел катастрофира и отпада от надпреварата.

Първата победа на Сайнц идва през 2022-а година в Гран При на Великобритания, което тогава започва с инцидент между Гуаню Джоу и Джордж Ръсел. И двамата отпадат от надпреварата, след като колата на китаеца се преобръща и завършва в предпазните прегради.

Втората победа на Карлос идва миналия сезон в Сингапур и слага край на серията от 10 поредни победи на Макс Верстапен. Тогава Джордж Ръсел се удря с Ландо Норис, борейки се за второто място, но вместо това отпада от състезанието. 

И така стигаме до тази неделя, когато пилотът на Мерцедес загуби контрол над колата си и се разби, докато се опитва да настигне Фернандо Алонсо. Така Ръсел отново катастрофира и отпадна от състезанието, което Карлос Сайнц печели впоследствие.