Пилотът на Ферари Шарл Льоклер смята, че в тима все още не са разрешили проблема, който имат с гумите. Скудерията имаше огромни трудности с гумите във Франция. От тима обясниха, че до края на сезона очакват подобрение.

„В началото темпото с медиум беше изненадващо добро. Усещането в колата беше невероятно и бяхме много, много бързи. С хард нямах чувството, че нещо не върви съвсем. Всеки път като влизах в трафик усещах, че поведението не е толкова добро и имахме повече грижи. Задната част на колата не бе толкова стабилна, колкото исках. Заради това губехме част от темпото си. Но като цяло дори и в най-силните моменти Люис просто бе малко по-бърз с хард", заяви Льоклер.

„След Франция проведохме сериозно разследване, опитвайки се да разберем защо имахме толкова проблем с предните гуми. Не мисля, че сме намерили отговора. Така че, да, на Силвърстоун вървяхме страхотно, но според мен това не се дължи да определяне на точния проблем във Франция и какво се случи там“, добави още той.

„Разследването още продължава, трудим се упорито. И въпреки че направихме добро представяне на Силвърстоун, не забравяме колко зле беше положението във Франция. Трябва да разберем защо бяхме толкова бавни там. Мисля, че след това ще направим голяма стъпка, която ще ни помогне да вървим като в Англия", каза пилотът на Ферари.