Шарл Льоклер бе най-бърз през днешния ден, оглавявайки класирането във втората свободна тренировка. Времето му от 1:43.224 бе с две десети и половина по-добро от това на втория, Перес, но мексиканецът бе най-бърз в третата свободна тренировка. Пилотът на Ферари сподели, че е изключително доволен от скоростта и усещането в колата. Той все пак предупреждава, че времената не са репрезентативни, тъй като според него никой не е успял да запише добра обиколка.

“Имам чувството, че никой не успя да направи добра обиколка във втората тренировка. Ние също не го направихме. Мисля, че Макс и Карлос не успяха да подобрят времената си с най-меките гуми. Така че все още има много въпросителни. Нещо позитивно, което можем да вземем от днес е, че изоставането на гумите бе много добро“, заяви Льоклер.

Към края на тренировката Льоклер се оплака по радиото, че изпитва загуба на мощност. Той попита състезателния си инженер дали това се дължи на проблем с двигателя. Информацията, която получи бе, че няма повреди по задвижващата система. След тренировката Шарл призна, че с колата всичко е било наред и че загубата на мощност се дължи на нещо, което той сам е направил.