Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер няма да загуби третата стартова позиция, която завоюва в квалификацията за Гран При на Канада. Монегаскът се оказа единствено предупреден от стюардите заради нарушение на правилата за безопасно връщане на пистата.

21-годишният състезател мина от грешната страна на един от предпазните колове, след като излезе извън трасето в 9-ия завой. Единствената санкция, която пилотът получи за грешката, бе, че неговото постижение в Q2 беше заличено.

Подобни инциденти имаше и в тренировките, когато и другите провинили се получиха само предупреждения. Още тогава стюардите предупредиха, че ще налагат по-сериозни санкции в квалификацията и самото състезание.

По тази причина Ферари сериозно се поизпоти преди да научи окончателното решение, защото Льоклер си заслужи много добра стартова позиция на втора редица зад спечелилия полпозишън Себастиан Фетел и Люис Хамилтън от Мерцедес. В крайна сметка монегаскът може да си отдъхне, макар и с уточнението, че ще получи времево наказание, ако повтори провинението си в самото състезание.


Гледайте Гран При на Канада, 7-и кръг от сезон 2019 във Формула 1, днес пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 от 21,10 часа, а също и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!