Пилотът на Ферари Шарл Льоклер заяви, че очаква повече скорост от Мерцедес и Ред Бул на предстоящото Гран при на Монако. Той сподели, че темпото на Скудерията в четвъртък е било твърде добро, за да е истина.

Във втората свободна тренировка Льоклер даде най-добро време, следван от своя съотборник Карлос Сайнц.

„Бях доста изненадан от резултата си във втората тренировъчна сесия. В Монако е от особено значение да направя възможно повече обиколки. За съжаление имах проблеми в сутрешната сесия и завъртях само четири тура. Това повлия на нашата програма“, заяви Льоклер.

„Чувствах се много добре в колата. Успях да запиша много бърза обиколка и вярвам, че можем да постигнем по-добър резултат. От друга страна съм сигурен, че Мерцедес и Ред Бул крият скорост. Така че трябва да останем реалисти. Продължаваме да работим усилено и ще видим къде ще бъдем в класирането“, добави още той.

„Искам да видя колко ще сме бързи в квалификацията. Засега изглежда твърде хубаво, за да е истина. Така че нека почакаме малко.  В събота ще знаем реалната си скорост и оттам вече ще мислим за състезанието“, каза пилотът на Ферари.