Пилотът на Ферари във Формула 1 Шарл Льоклер заяви, че неговият тим е завърши свободните тренировки в четвъртък с все същото търсене на начин да скъсят огромното изоставане спрямо Мерцедес.

Монегаскът завърши на 3 десети от секундата зад Люис Хамилтън във втората тренировка преди Гран При на Монако. Пробегът на Льоклер в тази сесия беше сериозно нарушен и той успя да завърши на 10-о място. Като цяло обаче Ферари отново изоставаше много сериозно не само зад Мерцедес, но и отново позволи на Макс Ферстапен (Ред Бул) да е най-близкият преследвач на Хамилтън и Валтери Ботас.

„Беше много трудно, особено във втората свободна тренировка. Някои неща определено не работеха при втория ми пробег”, заяви Льоклер.

„Няма време за паника, но определено сме зад Мерцедес. Те са извън обсега ни, затова трябва да се фокусираме върху това, което можем да направим. Трябва да намерим верните решения за колата и после да видим.”

„Целта е да се подобряваме и да скъсяваме разликата. Ще бъде много трудно да излезем на първа редица. Нищо не е невъзможно, докато квалификацията не приключи. Ако трябва да съм честен, сега работим по скъсяване на разликата, макар че още не знаем какво трябва да направим”, допълни Льоклер.