Шарл Льоклер разказа, че битката със съотборника му във Ферари Карлос Сайнц в Гран При на Италия вчера е била „на ръба“. Двамата бяха оставени да се състезават свободна от Скудерията и зарадваха тифозите с оспорвана борба, която в крайна сметка беше спечелена от испанеца.

В последните 5 обиколки от бокса само предупредиха пилотите да не поемат рискове и обаждането по радиото от страна на Сайнц да не се атакуват не беше уважено. Леклер пробва на няколко пъти атака от външната страна на първия шикан, като в последната обиколка двамата щяха да се ударят.

Gulliver/GettyImages
97 снимки

„Битката беше на лимита, аз бях на лимита, Карлос беше на лимита, но това е нормално. Мисля, че и за двама ни е важно да сме на подиума пред тифозните. Затова вложихме много усилия, знаехме, че за феновете е важно едната кола на Ферари да е на подиума“.

Льоклер допълни, че оспорваната битка за победата на „Монца“, в която надделяха двамата пилоти на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес, е осигурила едно от най-добрите състезания за сезона, дори и за него, след проблемите, които имат колите на Ферари с деградацията на гумите през сезона.

Снимки: Gulliver/GettyImages
100 снимки

„Това беше може би най-забавното състезание за сезона, поне за мен. Сигурен съм, че от бокса няма да ви дадат същия отговор, може би и на тифозите не им е харесало толкова много, но ние с Карлос се забавлявахме. Но състезанията трябва да са точно такива. В миналото съм имал такива състезания с Макс, с Чеко сега също беше на лимита, както и с Карлос, без значение кой атакуваше и кой се защитаваше. Това направи състезанието забавно. В края постигнахме максималния резултат, който беше възможен за Ферари“, заяви още монегаскът.