Люис Хамилтън с Мерцедес спечели Гран При на Сингапур, 14-ти кръг от световния шампионат във Формула 1. Даниел Рикардо с Ред Бул се нареди втори, а третата позиция остана за Валтери Ботас с Мерцедес. Шестицата се затвори от  Сайнс, Перес и Палмър.

Финалната линия видяха 12 пилоти. Разликата между първия Хамилтън и втория Фетел вече е 28 точки.

Състезанието стартира на дъжд, което се случи за първи път в историята на Формула 1 по време на нощно състезание. Това е 10-ото Гран При на Сингапур.

Още на първата обиколка при старта на състезанието Кими Райконен тръгна отлично и опита да изпревари Ферстапен с Ред Бул, Фетел притисна пилотът на Ред Бул, като двамата пилоти на Ферари направиха "сандвич" на холандеца, след което се удариха помежду си, но Фетел успя да продължи, но малко по-късно се удари в стената и счупи носа на болида, след което не успя да продължи. След сблъсъка Ферстапен и Райконен приключиха надпреварата.

Лидер след 6-ата обиколка беше британецът Люис Хамилтън с Мерцедес, който съумя да се предпази от сблъсък при първата обиколка, когато беше доста напечено на трасето.

Фернандо Алонсо трябваше да приключи надпреварата в 9-ата обиколка, след като болидът не успя да продължи борбата. Голяма вероятност за приключването на надпреварата на испанеца е ударът, който той получи в първата обиколка, но в началото той продължи борбата.

В 11-ата обиколка Даниел Квят с Торо Росо не успя да вземе завой и се заби в предпазните стени, а на пистата излезе кола за сигурност, за да може да бъде изтеглен болида на руския пилот. Колата за сигурност се прибра в 15-ата обиколка и състезанието беше подновено.

Дъждът спря, но пистата беше доста мокра, а това не позволяваше на пилотите да сложат гуми за сух асфалт. Все пак, първият който смени гумите и сложи за сух асфалт беше Кевин Магнусен с Хаас.

В 38-ата обиколка на състезанието Маркус Ериксон със Заубер приключи участието си в надпреварата след като се завъртя и се удари в бетонната стена, а на пистата отново се появи кола за сигурност. 

13 минути преди края на надпреварата вървящият на 4-ото място до този момент Нико Хюлкенберг с Рено напусна борбата заради проблем с болида. Уверен лидер е Люис Хамилтън с Мерцедес. Втори е Дани Рикардо с Ред Бул, а трети Валтери Ботас с Мерцедес.

Кевин Магнусен с Хаас отпадна от борбата десет минути преди края на състезанието заради проблем с генератора.

В крайна сметка Хамилтън взе успеха и се откъсна от преследвачите си за титлата. Така британецът вече има 263 точки, Фетел е с 235, а трети Ботас с 212. При конструкторите Мерцедес води, втори е Ферари, а трети е Ред Бул.