Лекар-ветеран от Ф1 вярва в завръщането на Кубица

Пилотът Роберт Кубица продължава да среща подкрепа от всички страни по повод евентуалното си пълнокръвно завръщане във Формула 1. Последният, който изрази увереност във възможностите на поляка, бе Даниел Шльосер.

С тези две ръце Кубица извървя обратния път до Ф1

Германецът е един от най-уважаваните физиотерапевти в падока, като в момента работи с Никита Мазепин – тест пилота на Форс Индия. Шльосер бе неотлъчно до Нико Розберг от момента, в който пилотът стана част от семейството на Мерцедес.

След проведените от Кубица тестове за Рено в Унгария специалистът бе категоричен в преценката си относно 32-годишния поляк.

„Той все още разполага с много добри мускули в дясната си ръка. Единствено техният обем не е толкова добър”, каза Шльосер.

Кубица: Ограниченията ми са същите, разликата е в подготовката

„Нико Розберг , например, винаги усещаше твърде много напрежение в китките, така че трябваше да подлага ръцете си на тежки тренировки. Другите пилоти обаче стискат по-леко волана вследствие на по-различната си техника. Ник Хайдфелд бе един от тях, а може би също така и Кубица. На тях никога не им се е налагало да тренират чак толкова.”

„В случая на Кубиц вместо да натиска с дясната ръка, той може да дърпа с лявата. Всичко се свежда до техниката. Този начин дори може да се окаже по-ефикасен. В Унгария той премина през много тежка програма при високи температури, а това се оказа много тежко за някои от младите пилоти. Всеки, който може да премине през това, може да се справи и с Гран При”, заключи Шльосер.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Роберт Кубица Формула 1

Формула 1

SAS banner