Пилотът Роберт Кубица продължава да среща подкрепа от всички страни по повод евентуалното си пълнокръвно завръщане във Формула 1. Последният, който изрази увереност във възможностите на поляка, бе Даниел Шльосер.

С тези две ръце Кубица извървя обратния път до Ф1

Германецът е един от най-уважаваните физиотерапевти в падока, като в момента работи с Никита Мазепин – тест пилота на Форс Индия. Шльосер бе неотлъчно до Нико Розберг от момента, в който пилотът стана част от семейството на Мерцедес.

След проведените от Кубица тестове за Рено в Унгария специалистът бе категоричен в преценката си относно 32-годишния поляк.

„Той все още разполага с много добри мускули в дясната си ръка. Единствено техният обем не е толкова добър”, каза Шльосер.

Кубица: Ограниченията ми са същите, разликата е в подготовката

„Нико Розберг , например, винаги усещаше твърде много напрежение в китките, така че трябваше да подлага ръцете си на тежки тренировки. Другите пилоти обаче стискат по-леко волана вследствие на по-различната си техника. Ник Хайдфелд бе един от тях, а може би също така и Кубица. На тях никога не им се е налагало да тренират чак толкова.”

„В случая на Кубиц вместо да натиска с дясната ръка, той може да дърпа с лявата. Всичко се свежда до техниката. Този начин дори може да се окаже по-ефикасен. В Унгария той премина през много тежка програма при високи температури, а това се оказа много тежко за някои от младите пилоти. Всеки, който може да премине през това, може да се справи и с Гран При”, заключи Шльосер.