Пилотът на Макларън Ландо Норис защити Люис Хамилтън, като подкрепи молбата на колегата си ФИА да наложи тежки наказания за всякакви нарушения на тавана на разходите.

По-рано ФИА избра да отложи оповестяването на сметките на отборите от сряда до понеделник следващата седмица на фона на обвиненията, че Ред Бул е надхвърлил тавана от £114 милиона, нещо, което те продължават упорито да отричат. Хамилтън каза в четвъртък, че Формула 1 ще загуби целостта си, ако нарушенията останат ненаказани и Норис, който подкрепи това, е убеден, че един сезон нарушаване на тавана може да доведе до години на устойчив успех.

Запитан дали наказанията трябва да са тежки, Норис беше категоричен в отговора си. „Разбира се, мисля, че тъй като отборите се опитват да бъдат възможно най-ефективни във всяко едно нещо, което правят, всяка малка сума е голямо предимство във всяка част от Формула 1“, каза пилотът на Макларън.

„Като се има предвид, че е приложено такова правило, за да направи нещата по-честни за всички, да даде на всички отбори по-добър шанс да се борят, това е просто несправедлива статистика в рамките на представянето на Формула 1. Трябва да има доста солидно наказание за всеки, който надвиши бюджета", заяви той.