Какво ни очаква през 2018 година във Формула 1? Новият сезон ще се асоциира и с нововъведението при мерките за безопасност, а именно въвеждането на "ореола". Целта му е да запази живота на пилота.

Новият болид на Мерцедес ръмжи с над 1000 коня?!

"Макларън се възползва от този елемент в правилата и използва допълнителни елементи, ще има доста интересни решения спрямо тази система. Ще се промени целия баланс на автомобила, тъй като то тежи 16 килограма с всички елементи около него", коментира инж. Тенчев в предаването "Формула 1 Токшоу".

Ф1 премахва нежното присъствие преди стартовете?

Гумите също ще играят роля през следващия сезон.

"Приветствам увеличението на типа гуми от страна на Пирели. Ще има доста меки смеси при гумите, пилотите умеят да боравят с гумите, а това ще им даде предимство. Колкото повече модели, толкова по-добре, колкото по-меки, толкова по-добре, от стратегическа гледна точка ще има доста интересни състезания", каза Георги Иванов.

"Гумите играят голяма роля при такъв тим състезания, със сигурност износването на гумите и правилната работа с тях съдържа огромен потенциал. При работата с тях - това е черна магия, има значение какъв е стилът на пилотиране, зависи как е настроено шасито, най-голямото майсторство е със супер леки гуми да си най-бърз", коментира Момчил Манчев.