Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен показа необичайното си чувство за хумор след края на квалификацията за Гран При на Бразилия, където финландецът се пребори за третото място.

Почти през цялото време на съботната битка за позиции Макс Ферстапен от Ред Бул държеше позицията зад двата Мерцедеса, които си оспорваха лидерството. В заключителните минути от Q3 обаче световният шампион за 2007 година успя да измести 18-годишния си конкурент.

Интересното дойде на пресконференцията след това, когато Райконен заклейми пилотирането си като посредствено. „Имах трудности през цялата квалификация на няколко места в средния сектор. Честно казано, последната ми обиколка беше доста посредствена, но явно бе достатъчна, за да съм на трета позиция. Очевидно Мерцедес са доста по-бързи от всички останали“, каза Ледения.

„Имах проблеми в първия и втория завой, не успях достатъчно бързо да загрея гумите. След това в средната фаза на обиколката не бях достатъчно щастлив от темпото си, но явно е било достатъчно добро“, добави той.

Състезанието за Голямата награда на Бразилия можете да проследите в пряко предаване в неделя от 18 часа онлайн чрез GONG PLAY и в ефира на DIEMA SPORT 2.