Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Нико Розберг сподели, че възнамерява да спечели Гран При на Бразилия в неделя без значение, че ще стартира от второто място и зад основния си конкурент и съотборник – Люис Хамилтън.

Британецът драматично надделя над партньора си в Сао Пауло, като защити пол позишъна с последния си опит за бърза обиколка. Розберг призна превъзходството на Хамилтън, като отбеляза, че утре битката ще е съвсем различна.

„Вълнуваща квалификация със сигурност. Беше оспорвано, Люис беше минимално по-бърз от мен. Моята обиколка също беше добра. Не бях достатъчно бърз, липсваше ми онази последна частица в моето представяне. Добре е, виждали сме много пъти през тази година, че тръгването от първа позиция невинаги е гаранция за победа в състезанията. Затова съм много оптимистично настроен, ще се опитам да спечеля утре“, коментира Розберг.

„Не мисля нищо по това какво евентуално мога да загубя, просто очаквам състезанието. Каквото и да се случи, срещу каквото и да се изправим на пътя, имаме чудесна кола. Доказали сме го и при сухи, и при мокри условия“, добави германецът.

Състезанието за Голямата награда на Бразилия можете да проследите в пряко предаване в неделя от 18 часа онлайн чрез GONG PLAY и в ефира на DIEMA SPORT 2.