Люис Хамилтън е фантастичен пример как човек да се справя със загубите, смята бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард, като той е уверен, че Люис ще се върне още по-силен през следващия сезон.

Шампионатът във Формула 1 за 2021 година завърши с изключително драматично последно състезание в Абу Даби, в което в крайна сметка триумфира нидерландецът Макс Ферстапен, който спечели първата си световна титла.

"Отдадеността на Хамилтън е не подлежи на коментар. Той е показал много пъти защо е седемкратен световен шампион. Люис е истински феномен и изключителен спортсмен", заяви Дейвид Култард пред BBC Radio 5.

"Хамилтън има договор за още две години. Той е отборен играч. Със сигурност ще се опита да спечели осма титла през следващия сезон. Люис е изключителен автомобилен състезател. Този момент няма да заличи многото страхотни моменти в кариерата му", каза още Култард.

Бившият собственик на отбор от Формула 1 Еди Джордан пък коментира, че Люис Хамилтън е станал прекалено добър, позволявайки на Ферстапен да му "открадне" шампионската титла.

"Мисля, че Люис беше прекалено добър за доста дълго време и трябва отново да стане по-твърд. Чуйте как говори след състезанието. Той е най-добрият пилот, който съм виждал, а аз съм виждал много топ пилоти", категоричен бе Джордан.