От Мерцедес подадоха два официални протеста срещу резултатите от Гран При на Абу Даби, в което Макс Ферстапен триумфира и спечели Световната титла във Формула 1 за 2021 година.

След късен рестарт пилотът на Ред Бул изпревари звездата на "сребърните стрели" Люис Хамилтън в последния тур на надпреварата и така стигна до своята първа титла. От Мерцедес обаче са на мнение, че преди подновяването на състезанието в предпоследната обиколка нидерландецът е изпреварил Люис Хамилтън преди финалната линия, което е пряко нарушение на правилата.

В серията от бавни завой в последния сектор, британецът се движеше бавно, което е негово право като водач на колоната при рестарт, и на моменти действително изглеждаше, че Верстапен е пред него.

Другият протест е срещу решението на състезателния директор Майкъл Маси само част от затворените с обиколка коли да бъдат пуснати да изпреварят колата за сигурност точно преди подновяването на състезанието. Това позволи на Ферстапен да се залепи за своя съперник, а не между тях да има цели четири автомобила, което почти сигурно нямаше да му позволи да атакува Хамилтън за победата.