Пилотът на Уилямс във Формула 1 Роберт Кубица демонстрира леко мрачно чувство за хумор, когато беше помолен да коментира най-вълнуващия си миг от провелото се в Шанхай Гран При на Китай. Полският ветеран посочи своето завъртане по време на инсталационната обиколка.

Завърналият се във Ф1 34-годишен състезател стартира от 18-о място по простата причина, че единствените зад него в лицето на Александър Албън (Торо Росо) и Антонио Джовинаци (Алфа Ромео) не участваха в квалификацията. Двамата без проблем изпревариха Кубица и го оставиха зад съотборника му Джордж Ръсел. Двамата се наслаждаваха на компанията си по време на цялото състезание.

„Най-вълнуващият момент от състезанието беше, когато се завъртях по време на инсталационната обиколка”, коментира Кубица с горчивина. „Опитах да вдигна температурите в гумите си и загубих контрол, докато колата се движеше бавно в 6-ия завой. После направих добър старт и взех вътрешния коридор, но, честно казано, не желаех да рискувам нищо.”

„Бях близо до един от болидите на Рейсинг Пойнт и бях от вътрешната страна. Нямах представа дали той ще затвори линията си на движение, затова оставих достатъчно пространство и така загубих две позиции”, допълни Кубица.

Уилямс все още няма спечелена точка дотук през 2019-а година.