Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър ще се защитава от обвиненията, че са "измамили", за да помогнат на Макс Верстапен да спечели световната титла миналата година. Хорнър ще излезе на пресконференция преди Гран при на САЩ в Остин.

Неговият екип беше установен в нарушение на тавана на бюджета от 114 милиона паунда за 2021 г. и все още чакат да чуят пред какви санкции ще бъдат изправени повече от седмица, след като новината им беше съобщена. Sportsmail разкрива, че Хорнер е бил уведомен за нарушението само час, след като Верстапен запази шампионската си титла в Япония. Оттогава диалогът между ФИА и базирания в Милтън Кийнс отбор е минимален.

БГНЕС
31 снимки

От Ред Бул искат подробностите да бъдат публикувани, за да могат да докажат твърдението си, че не са прескочили бюджета по причини, свързани с ефективността – и вместо това настояват, че преразходът, за който се смята, че е около £1,8 милиона, е свързан с подробности като кетъринг, обезщетение по болест, отпуски, които комбинирани могат да възлизат на половината или повече от общата сума на нарушението. 

Следващият публичен сблъсък за Хорнър идва в събота в Остин, където той трябва да даде пресконференция заедно с Волф от Мерцедес и другия му главен обвинител, Матиа Биното от Ферари. Той поне няма да трябва да се изправя срещу Зак Браун от Макларън, който писа на президента на ФИА Мохамед Бен Сулайем, в което определи действията на "биковете" като измама. Подробности за въпросното писмо изтекоха в понеделник.