Големият скандал, който се развихри около Макс Ферстапен и Серхио Перес в Гран При на Бразилия е към своят край, или поне така твърди шефът на Ред Бул - Кристиан Хорнър.

"Говорихме, но няма сега да коментирам. Това са вътрешни неща, между отбора. Пилотите също дискутираха ситуацията. Мисля, че се разбрахме", сподели той.

Макс Ферстапен отказа да пусне Серхио Перес пред себе си, за да може мексиканецът да вземе повече точки в борбата си за второто място в шампионата срещу Шарл Льоклер. Нидерландецът игнорира на няколко пъти инструкциите по радиото да пропусне съотборника си и така си навлече гнева на Чеко и на феновете.

"Серхио е с равни точки с Шарл, нищо не се е променило за нас. Ферари също не размениха колите си (Карлос Сайнц също завърши пред Льоклер). Сега гледаме към Абу Даби и ще направим всичко възможно Чеко да вземе това второ място и Макс напълно подкрепя това", заяви Хорнър.

"Те (Макс и Серхио Перес) разговаряха. Стиснаха си ръцете и сега се фокусираме към следващото състезание. Чеко свърши страхотна работа през годината и заслужава второто място. Като отбор ще направим всичко възможно за него", завърши шефът на Ред Бул.