Докато милионите фенове на Ферари по целия свят все още празнуват победата на Себастиан Фетел в Бахрейн, следващият старт от сезона приближива заплашително бързо. Гран При на Китай се явява третият кръг от сезон 2018 и ще донесе множество отговори.

Състезанието в Шанхай е едно от любимите на световния шампион Люис Хамилтън, който общо 5 пъти е триумфирал в него. Британецът сам вдигна залога с думите, че вече няма право на грешки след двете поредни победи за Фетел и "черните кончета".

Пистата в Шанхай е известна с това, че разполага с най-дългата права в целия календар. Това дава допълнително предимство на Мерцедес и Ферари пред останалите, а за третата сила Ред Бул новините не са добри, защото тъкмо в този елемент те чувствително изостават от лидерите в класирането при конструкторите.

В Китай натоварването върху гумите също е много по-голямо, което води до употребата на по-твърди смеси, което също е в услуга на Мерцедес. Силата на техния двигател не подлежи на обсъждане, така че поне на хартия Хамилтън изглежда като големия фаворит за победата.