Люис Хамилтън спечели за пети път от старта на сезона във Формула 1, това се случи по време на Гран При на Канада, но по доста интересен начин.

В 48-ата обиколка Фетел излезе от пистата, върна се на нея, но при позиционирането на пистата, пилотът на Ферари затвори втория в подреждането Люис Хамилтън като почти го извади от пистата към бетонната ограда. След разглеждане на инцидента стюардите на ФИА наложиха 5 секундно наказание на Фетел, който беше лидер с около секунда преднина пред опонента си.

Тълкувания от страна на фенове и специалисти ще има доста, кой прав, кой крив, важно е решението. Можеше евентуално да бъде взето решение индицентът да бъде определен като състезателен и Фетел евентуално да спечели първата си победа през новия сезон. Това не се случи.

Що се отнася до наказанието на Фетел, то си е напълно резонно, тъй като в действията на пилота имаше умисъл, в крайна сметка има огледала за задно виждане, където той трябва да гледа. Неприятно е, че единствената грешка на Фетел в състезанието му коства победата, но и това влиза в играта.

Фетел с интересен протест

Пилотът и самият отбор останаха крайно недоволни от решението на стюардите

Що се отнася до класирането при пилотите след 7 кръга Хамилтън е уверен лидер с актив от 162 точки, втори е Валтери Ботас със 133, а Фетел е трети със 100.