Всички фенове на Формула 1 знаят, че на стартовата решетка Ледения е само един - това е всеизвестния прякор на Кими Райконен. Е, странно харизматичният финландец в съботния ден на "Монца" имаше повод да ни покаже някои от редките си усмивки, след като спечели полпозишън за Гран При на Италия. И докато цяла италия пощуря след двойния триумф на Ферари в битката за позиции, се намери един човек, който да пусне капчица катран в делвата с меда.

Неочаквано за някои - не бихме употребили "за мнозина" - това се оказа партньорът на Кими в "скудерията" Себастиан Фетел. Може би твърде яростанта битка титлата с Люис Хамилтън и Мерцедес имаше пръст в странната реакция на германеца веднага след края на квалификацията.

Всъщност Фетел вече беше почнал да празнува, защото завърши последната си бърза обиколка преди Райконен и в онези кратки секунди тя го изкара начело. "Дааааа", крещеше от радост германецът, когато от бокса го срязаха с новината, че всъщност е втори зад Райконен. Той помоли да повторят, а след това добави доста хладно: "Ще говорим по-късно".

В интервюто, което даде пред Пол ди Реста на самата писта, Фетел опита да замаже ситуацията. „Искам да благодаря на тифозите за подкрепата, която получавам. Благодаря на всички. Мисля, че това е добър отборен резултат. Не съм съвсем доволен от последната си бърза обиколка. Кими беше малко по-бърз очевидно”, заяви 4-кратният световен шампион.

„Какво значеше репликата: „Ще говорим по-късно”? Не, не е нищо специално. Винаги тук, на „Монца” процедираме така, защото напрежението е много голямо. Винаги трябва да атакуваме. Мисля, че наистина последната ми обиколка не беше достатъчно добра. Ще трябва да анализираме, но като цяло е страхотно, че и двете ни коли са на първа редица”, допълни Фетел.