Старите проблеми отново играят лоша сега в отбора на Ферари, което позволи на Ред Бул да затвърди своята доминация в първите два старта от новия сезон във Формула 1, въпреки че в Саудитска Арабия Макс Верстапен трябваше да стартира едва 15-ти след повредата в полуоската в квалификацията в Джеда.

Въпреки че много от феновете искат да видят равностойни състезания и битка по време на състезанията, пилотът на Ферари - Карлос Сайнц-младши, смята, че тази доминация на Ред Бул е напълно заслужена, с оглед на добре свършената работа от механиците в Милтън Кийнс. Испанецът също така подчерта, че наличието на един доминантен тим е малко или много неизбежно не само днес, но и в цялата история на Формула 1.

Gulliver/GettyImages
93 снимки

„Аз никога не съм бил фен на това да се притеснявам от доминацията на само един отбор. Ако те са свършили добра работа, те го заслужават. Искаше ми се ние да сме в тази позиция. Тогава аз щях да се притеснявам от това, че хората мислят, че ние съсипваме Формула 1“, сподели Сайнц.

„За съжаление този спорт е повече за колите, а не за пилотите. Ние знаем, че колата прави разликата, макар че Ред Бул има и много силен пилотски състав (б.р. - Верстапен и Серхио Перес). Но ако колата на един отбор е много добра пилотите на другите тимове нямат много какво да направят, за да останат в битката за титлата. Това е естеството на Формула 1 и сме го виждали и в миналото, не е нещо ново. Възстановяването на Макс от 15-то място на старта показва, че те са в различна лига“, каза още испанецът.