Карлос Сайнц няма да прибързва със завръщането си на пилотското място във Ферари и ще отстъпи позицията си на резервата Оливър Берман, ако не е готов за пълен състезателен уикенд в Гран при на Австралия от Формула 1. Това зави самият той, цитиран от агенция Ройтерс.

Сайнц със сигурност ще вземе участие в първата свободна тренировка, въпреки че не е тренирал в отборния симулатор в Маранело.

"Ако утре не се чувствам добре, аз ще бъда първият, който ще го посочи. Може и да ми трябват още две седмици почивка, преди да карам пълно състезание. Не ми се иска да се състезавам с болки, да се измъчвам и да влоша състоянието ми. Не съм глупав. След тренировката ще кажа ясно как се чувствам", заяви пилотът на Ферари.

В отсъствието на Сайнц пилотското място бе заето от дебютанта Берман, който завърши седми в Джеда и заслужи приза "Състезател на деня".

"Чувството със сигурност не бе особено приятно за мен, разбира се, защото нямах възможност да карам след силното начало на сезона. Автомобилът се държеше много добре в Джеда и в главата ми бяха само сметки колко точки губя", продължи той. / БТА