В предаването "Формула 1 Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT 2 гостите в студиото инж. Иван Тенчев и Георги Иванов споделиха преживяванията си като пилоти на "Пол Рикар". Френската писта, която ще приеме 8-ия кръг от световния шампионат във Формула 1 за голямата награда на Франция.

"Пол Рикар е страхотна за каране, предизвикателство е за пилотите, трудна е, за инженерите, за настройките, тя е на страхотно място, страхотна писта, но са трудни изпреварванията", коментира Георги Иванов.

"Имахме възможност да караме истински болиди от Формула 1. Дори и физическа подготовка трябваше да покрием упражненията за реакция. Разликата е доста голяма спрямо управлението на нормална кола. Трябва да спреш максимално късно, максимално силно, да усетиш болка от коланите, воланът леко го чукваш встрани, няма това движение с кормилото. Инструктираха ни да натискаме педала на газта само когато воланът е прав, иначе задната част ни изпреварва", коментира инж. Тенчев.

"За мен беше много трудно за мен, супер жива кола, лесна за каране, не сме се завъртали постоянно, не можеш да караш бавно, карахме ноември месец, нямаше шанс да загрееш гумите. Страхотен поглед отвътре, емоцията е голяма", коментира Георги Иванов.