Спираща дъха, бляскава и бърза Формула 1 е най-вълнуващият спорт с повече от 500 милиона фенове, които следят битката на 10 отбора и 20 пилоти за световната титла.

Екшънът в навечерието на състезание №1000 в Китай, както винаги е страхотен, след като младоците не се дават на утвърдените пилоти, а неочакваните резултати и драмата е на пистата и извън нея. На "Силвърстоун" и Гран При на Великобритания започва и страстта към Формула 1. Джузепе Фарина е първият победител и първият пилот носител на титлата.

Неговото царуване е кратко, защото Хуан Мануел Фанджо излиза на срещата и печели 5 от следващите 7 титли при това с 4 различни отбора. Той води истинска битка с пилота на Ферари - Фарина. Идва и време на промяна. Сблъсъкът на титаните през 70-те години предлага харизматични звезди в спорта като Емерсон Фитипалди, след това Джеймс Хънт се бори с Ники Лауда, като и двамата стават световни шампиони. Следват и битки между Сена и Прост.

Михаел Шумахер спечели 7 титли, подобри и редица рекорди, дойде ред и на Фернандо Алонсо. През 2007 година започна кариерата на Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, като те направиха и за6ележиленти постижения. Вижте какво е и развитието на болидите пред годините, а всичко това във "Формула 1 Токшоу" в ефира на DIEMA SPORT 2 преди Гран При на Китай.