Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф се изказа скептично преди началото на новия сезон в шампионата. Според австриеца не е много сигурно дали доминацията на неговия екип през последните 3 години ще се пренесе и през 2017-а.

Босът призна, че е поставил много агресивни цели пред новия болид, който ще трябва да отговаря на големите промени в правилника. Мнозина смятат, че именно това може да се окаже ключът за преследвачите на „сребърните стрели“.

„Когато има такива промени в регулациите, това предоставя възможности и рискове“, коментира Волф пред официалния сайт на Мерцедес. „Ние сме си поставили агресивни цели и смятаме, че колата ще може да ги постигне. Същото важи и за двигателя.“

„Ще натискаме с всички сили, за да постигнем целите си. Дали те ще ни бъдат достатъчни за триумфа или другите тимове ще се справят по-добре – няма как да знаем. Без значение дали има промени в правилника или не, по това време на годината сме скептично настроени, независимо колко добра работа сме свършили дотук“, добави Волф.