Болидът на Ферари и проблемите с него в последните две състезания до голяма степен предопределиха борбата за титлата във Формула 1 и стопиха до минимум шансовете на Себастиан Фетел.

Германецът нарича своя болид "Джина", но неговата "Джина" ще получи помощ от друга дама заради дефектите си.

Големият бос във Ферари и шеф на групата Фиат Крайслер Серджо Маркионе реагира като изпрати мениджърът по качество Мария Мендоса в отбора на "черните кончета".

Фетел: Не е нужно да съм гений, за да видя, че титлата ми избяга

Испанката е учила физика в Сарагоса, а магистратурата ѝ е в специалност компютърно инженерство. За последно тя бе начело на "Качество на доставчиците" за Европа, Азия и Близкия Изток като ръководеше екип от 25 души, отгорони за контрола на качеството в автомобилния концерн.

Проблемите на Фетел в последните два състезания бяха свързани с части от външни доставчици. В Малайзия германецът стартира 20-и заради счупен карбонен маркуч, а в Япония отпадна след четири обиколки заради дефектна свещ.

Фетел с повреда, аут от Япония, отдалечава се от битката за титлата

"Трябва да увеличим приноса към качеството на компонентите във Формула 1. Това е проблемът, който пренебрегнахме", заяви Маркионе.

Очаква се да се вземат и по-сериозни мерки като отборният шеф Маурицио Аривабене най-вероятно ще бъде освободен след края на сезона.

Включете се в играта на Gong.bg свързана с Формула 1 и спечелете страхотни награди.