Че последното Гран При на Бразилия щеше да бъде емоционален момент за Фелипе Маса, всеки можеше да отгатне и преди драматичното състезание от 13 октомври 2016 година.

Седмици преди събитието в Сао Пауло светът на Формула 1 очакваше да види как бразилските фенове ще изпратят 35-годишния ветеран, който приключва кариера след края на сезона. Самият Маса също се бе подготвил със специални каска и екип, които да носи при прощаването си с домашната надпревара.

Жестоките метеорологични условия на "Интерлагос" превърнаха състезанието в истинско изпитание за пилотите, като мнозина от тях не издържаха и напуснаха битката преждевременно. За нещастие на бразилската публика Маса също се оказа сред отпаданите заради катастрофа, която дори пилотските умения на ветерана не можаха да предотвратят.

Той напусна разваления си болид и започна да се прибира към бокса пеша, а междувременно се сдоби с флаг на родината си, докато аплодисментите към него не стихваха. Дори стюардите се разчустваха от сцената, а докато стигне до гаража на Уилямс, и самият Маса се поддаде на чувствата.

Екипите на Мерцедес и Ферари се строиха, за да направят шпалир на пилота, който бе посрещнат с прегръдка от своите жена и дете. Това окончателно срути опитите му да бъде хладнокръвен и Маса се разрида като малко дете в обятията на семейството си.

Хамилтън триумфира във водния хаос на "Интерлагос"