Кристиан Хорнер коментира програмата за задвижващи системи на Ред Бул. Британецът отново бе категоричен, че подразделението на силови агрегати в Милтън Кийнс работи непрекъснато и постига напредък, но начинанието е все така сериозно.

„В момента не искаме този сезон да спира. От друга страна през 2026 г. започва следващата глава за нас. Тя е свързана с поемане на контрола върху единствената част от болида, която сега се разработва от друг доставчик. Хората не разбират мащаба на предизвикателството, което сме поели."

„Ние сме на добра траектория. Имаме страхотни хора, които се трудят неуморно. Всички във фабриката очакваме да видим с нетърпение крайния продукт от всичко това. Разбира се, трябва да почакаме известно време, преди да разберем дали сме си свършили добре работата или не."

Производството на собствен силов агрегат е огромно предизвикателство, особено за компания, която не е автомобилен производител. Разбира се, Ред Бул има подкрепата на Форд.

Въпреки това, не се знае дали програмата ще бъде успешна, колкото очакват Хорнер и Хелмут Марко. Ако това не се получи, то това ще бъде сериозен удар върху амбициите на отбора да продължи доминацията си във Формула 1 и след промяната на правилата.