Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че изоставането на тима спрямо Мерцедес е било само на един завой. Двамата пилоти на австрийския тим завършиха състезанието в Ката съответно на втора и четвърта позиция и нямаха отговор на темпото на черните стрели. Въпреки това Макс направи допълнително спиране в края на надпреварата и записа най-бързата обиколка, което му донесе допълнителна точка. 

На въпроса каква е разликата между двата съпернически екипа Хорнер вярва, че изоставането на Ред Бул в завой номер шест е основната причина за голямото изоставане. Тимът от Милтън Кийс се надява да подобри представянето си и да догони Мерцедес в Саудитска Арабия.

„Мисля, че има един завой, който се отличаваше през целия уикенд. Губихме по две десети във всяка една обиколка. Трябва да разберем каква е причината за това изоставане и да подобрим представянето си“, сподели Хорнер.

Хорнер призна, че новата писта ще подхожда повече на Мерцедес, но вярва, че преработеното трасе в Абу Даби ще предложи истинска битка за титлата.

„Следващата писта вероятно ще пасне на Мерцедеса, но в Абу Даби никой не знае какво ще се случи. Двамата пилоти са в много тясна битка помежду си и очаквам борба до самия финал“, завърши Кристиан Хорнер.