Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер заяви, че е бил крайно впечатлен от спортсменския жест на Люис Хамилтън спрямо неговия съотборник в Мерцедес Валтери Ботас  точно преди края на състезанието за Голямата награда на Унгария.

Хамилтън се надява малките точки да не решат титлата

Британецът вдигна крак от педала на газта в последния завой и позволи на Ботас да го изпревари и завърши трети, след като по-рано в хода на състезанието финландецът безропотно позволи на партньора си да мине пред него и да направи опит да догони Фераритата на Себастиан Фетел и Кими Райконен.

Фетел: Не направих усулга на Кими

Успехът бе за Ферари, но Мерцедес спечели сърцата

В същия старт Ред Бул трябваше да преглътне инцидент между собствените си пилоти – Макс Ферстапен удари странично колата на Даниел Рикиардо, с което проби корпуса ѝ и я извади от надпреварата.

„Дали бях изненадан накрая, когато Люис и Валтери си смениха местата? От една страна да, но от друга, би било твърде жестоко спрямо Валтери (ако нямаше размяна – б.р.), защото по този начин на практика му казваш, че той е аут от битката за титлата”, каза Хорнер.

„Впечатлен съм, че Люис му върна позицията, защото така загуби точки спрямо своя най-голям съперник (Себастиан Фетел – б.р.). В крайна сметка нещата най-вероятно ще бъдат сведени до двубой между Хамилтън и Фетел, а позицията на Ферари спрямо Кими беше доста по-ясна”, допълни Хорнер.