Люис Хамилтън направи най-добра обиколка в първата свободна тренировка преди Гран при на Бразилия от Формула 1, но британският пилот на Мерцедес смени пауър юнит в двигателя и ще получи наказание за неделния старт. Той ще започне с пет места пасив от класирането си в спринтовото състезание утре.

Хамилтън бе най-бърз в тренировката с 1:09.050 минути с гумите с мека смес. Макс Ферстапен пък завърши втори, но кара далеч по-малко от основния си съперник за титлата и записа твърде рано най-добрата си обиколка. В крайна сметка тя бе с 0.367 секунди по-бавна от тази на Хамилтън.

Преди 19-ия от общо 22 кръга пилотът на Ред Бул води именно с 19 точки на Хамилтън в генералното класиране при пилотите. Квалификацията за спринтовото състезание ще бъде проведена в 21 часа българско време днес, а самият старт е утре от 21:30. Гран при на Бразилия в Сао Пауло е в неделя от 19:00.

Наказанието на Хамилтън, което бе наложено в средата на първата свободна тренировка в Бразилия, не важни за квалификацията на спринтовото състезание.