Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън заяви, че ще даде всичко най-добро от себе си, за да завърши като краен победител на Гран При на Великобритания. Британецът спечели полпозишън, като остави зад себе си съотборника си Нико Розберг и Макс Ферстапен с Ред Бул.

„Първо искам да кажа, че съм благодарен на феновете, които дойдоха. Може би най-много фенове, които съм виждам до сега. Страхотна беше енергията, която ми изпращаха. Не бе най-чистата ми квалификационна серия. В последната сесия направих една много бърза обиколка, която в последствие ми бе отнета. Докоснах бордюра, той дръпна колата навън, затова излязох с четирите колела извън очертанията. Подскочи дъното на колата. Имаше напрежение в последната обиколка. Докато бях в бокса, знаех, че не мога да разочаровам моите колеги. Искам да благодаря на всички в тима, които свършиха страхотна работа“, започна Хамилтън.

„С Нико нямаше кой знае какво за изясняване. Продължаваме работата си. Поне аз ще се постарая занапред да не се получават ситуации като тази в Австрия“, коментира пилотът.

Запитан за възможността да завоюва трета поредна победа на Гран При на Великобритания, Хамилтън обясни: „Благодарен съм за подкрепата на феновете. Но състезанието утре ще е трудно. Утре ще работим по стратегията и подготовката на гумите. Ще дам всичко от себе си. Ще видим какво ще стане. Започнахме добре, ще видим какво ще постигнем“.

Състезанието за голямата награда на Великобритания е в неделя, 10 юли, от 15.00 часа.