Голяма част от пилотите във Формула 1 изразиха мнение след Гран при на Белгия, че не са заслужили точките, които получават за класирането си в топ 10. Състезание на пистата нямаше. Бяха направени няколко обиколки зад кола за сигурност, надпреварата спряна и дадени половината от полагащите се по принцип точки.

„Днес се случи един фарс и единствените хора, които загубиха, са феновете, платили добри пари да ни гледат как се състезаваме“, написа в една от социалните мрежи Люис Хамилтън, който бе класиран трети.

„За времето нищо не може да се направи, разбира се, но разполагаме със съвременно оборудване, което ни посочва какво става. Беше ясно, че условията няма да се подобрят. Изпратиха ни на пистата поради една-единствена причина. Две обиколки зад кола за сигурност без възможност да се печелят или губят позиции или да послужат за забавление за феновете не са състезание. Просто трябваше да го отменят, да не се рискува (животът на) пилотите и най-важното да се възстановят средствата (за билетите) на феновете, които са сърцето на този спорт", добави още той.