Люис Хамилтън спечели състезанието от Формула 1 в Съединените щати и запази шансовете си за световната титла при пилотите, но това не е всичко - той го направи с рекорд. С победата си в неделя британецът стана едва третият пилот в най-престижната автомобилна надпревара с 50 победи или повече, като другите двама са французинът Ален Прост с 51 и германецът Михаел Шуамхер с 91. 

Прост и Шумахер не са единствените имена, до които се нареди Хамилтън след състезанието в Остин. Той се изравни с бразилеца Аиртон Сена по победи от първо място на решетката - 29, както и по победи в Съединените щати - 5. Освен това, Хамилтън е спечелил четири от петте старта в Остин, както и пет от последните шест в САЩ, а Себастиан Фетел остава единственият друг пилот с победа на американска земя. 

Освен Хамилтън, няколко други състезатели също направиха значими постижения или за себе си, или за отбора, или за историята:

- Нико Розберг завърши втори и с това Мерцедес спечели петата си двойна победа от началото на годината. "Сребърните стрели" направиха това и миналата година в Остин. 

- Даниел Рикардо беше трети на американска земя и спечели седмия си подиум за сезона. Това означава, че австралиецът се нуждае от още едно влизане в топ 3, за да изравни личното си най-добро постижение, записано през 2014-а година. 

- Себастиан Фетел няма подиум вече в четири поредни състезания. Всъщност, той има само един за последните десет старта, което продължава неговата най-лоша серия от 2008-а година насам, когато караше за Торо Росо.

 - Дори и с негативната поредица, Фетел изпревари Кими Райконен за четвъртото място в генералното класиране на шампионата, а освен това пилотът на Ферари записа за 27-и път в кариерата си най-добра обиколка по време на официален старт. Тази обиколка беше в рамките на 1:39.877 минути и с цели 1.964 секунди по-бърза от втората най-добра - тази на неговия съотборник Райконен.

 - Макларън спечели точки и от двамата си пилоти в трето поредно състезание и общо четвърто за сезона. Фернандо Алонсо пък изравни най-добрия си резултат с пето място, на което завърши и в Гран при на Монако по-рано през годината.

 - Карлос Сайнс изравни най-доброто си постижение за годината с шесто място, на което завърши и в Испания. Пилотът на Торо Росо вече има 38 точки в актива си - с 20 повече от миналата година. 

- Уилямс съкрати на две точки изоставането си от Форс Индия в класирането при конструкторите, след като Фелипе Маса и Серхио Перес завършиха съответно седми и осми. За Маса това беше най-добро класиране от руския кръг насам, когато беше пети.

- Хаас отбеляза първо състезание на домашна почва и спечели точки за първи път от последните девет старта. Това се случи благодарение на Ромен Грожан, който пресече финалната линия на десето място. Французинът попадна в топ 10 за пети път през сезона./БТА