Пилотът на Мерцедес - Люис Хамилтън, не успя да се пребори с Макс Верстапен за победата в Гран При на САЩ, но британецът остава оптимист за предстоящите състезания.

„Първо, благодаря на публиката, в Остин феновете винаги са страхотни – заяви Хамилтън преди да се качи на подиума. – Искам да благодаря и на тима тъй като получихме обновен автомобил за това състезание и успяхме да съкратим още малко от изоставането ни спрямо лидерите”, сподели седемкратния световен шампион.

„Беше много оспорвано, направих всичко възможно, за да спечеля, но днес съперниците ни бяха малко по-бързи – допълни британецът. – Ред Бул направиха страхотно състезание и спечелиха заслужено. Моите съболезнования за смъртта на Дитрих Матешиц. Днес колата ни вървеше добре, върнах си онова страхотно усещане, когато си начело в класирането. Цяла година работим усилено, надяваме се на прогрес и го постигаме. Надявам се на по-силно представяне в последните три състезания. Ще продължим да атакуваме и победата ще дойде!”, завърши той.