Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън няма да се откаже от преследването на победата в Гран При на Унгария, въпреки че ще стартира от 4-ото място. Британецът разкри, че ще разчита на по-хитроумна стратегия, за да надвие двете Ферарита, които ще поведат състезанието.

Страхотен ден за Ферари, Фетел и Кими окупираха първа редица в Унгария

Хамилтън остана на малко над 4 десети от секундата зад победителя в квалификацията Себастиан Фетел, редом до когото ще стартира неговият съотборник Кими Райконен. Хамилтън, който изостава на само точка  зад германеца в генералното класиране, не се радваше на комфортен съботен ден зад волана на своя болид.

„Уикендът не е от най-лесните, макар да усещах колата доста добре”, коментира звездата на Мерцедес. „Направихме някои подобрения и обиколките като цяло станаха добри, с изключение на тези в Q3. Знаехме, че ще бъдат бързи, показаха го по-рано днес. Бяхме наясно с тяхното темпо.”

Фетел: Бях добър по математика, но е рано за сметки

„Не знам дали са правили ъпгрейд или каквото и да е, но смятам, че ние се справихме доста прилично. Да, предизвикателството е истинско. На „Хунгароринг” нямаш много възможности за изпреварване, така че състезанието ще бъде като „влакче”, освен ако не измислим нещо при стратегията”, допълни Хамилтън.