Пилотът на Ферари Себастина Фетел, който ще стартира от първа позиция на стартовата решетка на Гран При на Унгария, заяви, че не иска да прави сметки за титлата. Немецът обясни че гледа с надежди за предстоящото състезание.

„Колата бе добра, направихме серия от важни стъпки. Тази писта ми харесва. Имах кола, която работеше добре, когато трябваше. Това бе забавна квалификация за мен. Гледаме с големи надежди за утре (бел.ред. неделя, 30 юли). Ние работим усилено. Последното състезание не бе добро. Стъпка по стъпка напредваме. Знаем къде бяхме преди 12 месеца. Благодарим на всички, които ни вярват“, започна Фетел.

„Аз не правя сметки, имаме тестове, няма да почивам след състезанието. Бях добър по математика, но е рано за сметки. Очевидно имаме голяма подкрепа. Най-важно е да се наслаждаваме“, добави Фетел.

На свой ред, съотборникът на Фетел Кими Райконен, който ще започне от втора позиция на стартовата решетка, заяви: „Стартът бе добър. След това обаче имаше колебания. Обиколката ми обаче бе добра за втора позиция. Чувствах, че мога да се боря за първото място, но не успях. Ако съдим от петък, не бе лесно за нас. Успях да подобря колата за квалификацията и съм щастлив от начина, по който колата се държа на пистата“.

„Те бяха бързи целия уикенд и знаехме, че ще ние трудно да победим. Всичко са подредили правилно за тази писта. Ние имаме още работа, но нека видим утре. Не се представяме, както искаме и трябва, това показва, че има още работа с колата. Всичко все още е възможно“, каза Валтери Ботас, който се класира трети.  

Състезанието за голямата награда на Унгария е в неделя, 30 юли, от 15.00 часа. Ще може да го гледате по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY.