Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън постигна своята рекордна девета победа в Гран При на Великобритания миналия уикенд. За британеца това бе първи успех във Формула 1 от триумфа в Гран При на Саудитска Арабия през декември 2021-а година.

След дълго чакане за неговата 104-та победа, продължило близо 950 дена, Хамилтън предупреди своите съперници в челото на класирането, че тепърва очаква Мерцедес да стават по-силни. „Сребърните стрели“ ще въведат подобрения по W15 в следващите два старта в Унгария и Белгия, които Хамилтън се надява ще позволят на него и Джордж Ръсел да останат в битката в челото и да се борят с Макс Верстапен и Ландо Норис.

„Все още остава много време, но колата ни далеч не е най-бързата на пистата в момента. Мисля, че сме много близо и се надявам със следващите подобрения да станем още по-силни и по-често да сме в челото“, заяви Хамилтън.

Gulliver/GettyImages
13 снимки

„В началото на годината имахме кола, с която нямаше как да доближим Ред Бул, дори не изглеждаше, че ще спечелим състезание. Затова очаквах горчив края на престоя ми в Мерцедес, защото не очаквахме да имаме моменти като този“, продължи пилотът на Мерцедес.

„Фактът, че всичко се получи, всеки свърши своята работа, за да вкараме колата в прозорец, в който се чувстваме по-комфортно. Наистина я променихме от основата, която имахме миналата година. Така че няма да си тръгна минорно, а с високо вдигната глава, както беше целта ми“, каза още британецът.

Както е известно, Хамилтън ще напусне Мерцедес след 12 сезона в германския тим, за да може от 2025-а година да кара за Ферари.