Световният шампион във Формула 1 Люис хамилтън се надява да се върне към обичайната си форма за Гран При на Малайзия. Британецът не скри, че възнамерява да прекъсне чудесната серия на своя съотборник Нико Розберг, който отново поведе в класирането при пилотите.

Ф1 се мести в Куала Лумпур, където действията ще се развиват на трасето „Сепанг“. „Сепанг“ е една от любимите ми писти и нямам търпение да изляза на нея. Обикновено се справям добре тук, плюс това имам и невероятна подкрепа от местните фенове. Задава се страхотен уикенд, така че, ако постигнем желания резултат, ще е супер“, заяви Хамилтън.

„Нямам идея дали ще мога да си върна инерцията и кога ще се случи това. Остават още 6 състезания до края, така че трябва да продължа да давам най-доброто. Това е единственото, което мога да направя като спортист. Ще се нуждая от наистина силни резултати, за да си върна лидерската позиция. Имал съм много такива през годините, така че няма причина отново да не ги постигам“, допълни Хамилтън.

„Сингапур беше труден уикенд за мен, така че да финиширам на подиума предвид обстоятелствата беше доста добър начин да намаля пораженията. Така или иначе Нико свърши забележителна работа, а аз не направиха най-добрия си уикенд. Така е понякога. И двамата сме яростни съперници. В някои от дните той се представя страхотно, в други – съм аз“, каза още британецът.