Звездата на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън открито намекна, че може би няма да бъде част от шампионата през 2018 година. Британецът стори това след триумфа си в Гран При на Великобритания през уикенда, когато изравни рекорда на Джим Кларк от 5 успеха в състезанието.

Невероятното пилотиране на 32-годишния британец в комбинация със спуканата в края гума на Себастиан Фетел стопиха целия аванс на германеца във временното класиране. Пилотът на Ферари вече е само на точка пред Хамилтън при преполовяването на сезона.

Лауда: Хамилтън напира здраво за нов договор с Мерцедес

Последният има още 18 месеца от договора си с Мерцедес, но направи доста уклончиви коментари по повод бъдещето си. „По отношение на договора не мога да кажа какво ще се случи след 6 месеца. Това, което знам, е че обожавам да се състезавам”, коментира Хамилтън.

„Наистина за себе си чувствам, че карам по-добре от всякога. Може да съм казвал това и преди, може би с по-малко увереност в думите си, но точно сега знам, че съм на върха на възможностите си и искам нещата да останат така.”

Хамилтън: Алчен съм, искам да имам повече титли от Фетел

„В живота не знаеш какво ще ти се случи. Точно сега обожавам пилотирането, но 6 месеца по-късно настройката ти може да бъде съвсем различна. Не знам в какво настроение ще бъда по Коледа. Надявам се да е добро заради четвъртата ми титла.”

„Дори да спечеля такава, не бих си казал, че това би била причината да се оттегля. Винаги съм искал да печеля още и още. Това ще си остане така дори когато спра. Има нещо в мен, което ме кара да натискам и натискам. Нека сега се фокусиран върху спечелването на четвъртата”, допълни Хамилтън.