Съперничеството между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел във Формула 1 е едно от най-интригуващите. Пилотите на Ферари и Мерцедес винаги са във фокуса на вниманието и логично съревнованието помежду им бе основна тема в предаването на DIEMA SPORT 2 – „Формула 1 Токшоу“.

Водещият Лъчезар Пройнов и коментаторите Траян Сарафов и Иван Тенчев обсъдиха как се е развило съперничеството между германеца и британеца от Гран При на Австрия насам. Оттогава до момента Хамилтън записа шест победи в осем старта, като това наклони везните в негова полза и разликата му с Фетел, който показа колебания, е 67 точки.

В хода на разговора бяха припомнени и ключовите надпревари от миналия сезон в Сингапур, Малайзия и Япония, когато германецът записва две отпадания и едно 4-о място, докато съперникът му триумфира на два пъти, а веднъж бе втори.

„Част от израстването на Хамилтън дойде в най-точният момент“, каза Траян Сарафов.

Иван Тенчев, на свой ред, коментира едно изказване на британския пилот за Фетел: „Хамилтън показа солидарност към Фетел, казвайки, че критиките към него са прекалени. От една страна, той е бил в такава ситуация и това е форма на колегиалност. От друга – това е жест на великодушие отстрана на победителя спрямо победения“.

Целия разговор по темата Хамилтън срещу Фетел може да видите в прикаченото видео.