Люис Хамилтън призна превъзходството на Валтери Ботас в квалификацията за Гран при на Великобритания на пистата „Силвърстоун”. Пилотът на Мерцедес спря хронометрите на 1:25.093 минути, а съотборникът му Люис Хамилтън остана на втората позиция с изоставане от +0.006 секунди. Трети се нареди Шарл Льоклер, а след него остана Макс Ферстапен.

Ето какво споделиха главните действащи лица от квалификацията днес.

„Поздравления за Валтери и за това, което той направи. Мисля, че не просто не бях достатъчно добър. Работих изключително усърдно в цялата сесия, но трябваше да се примиря с грешката в предпоследния тур. В края се опитах да постигна нещо повече, коригирах неточността в Брукландс, но не бях достатъчно бърз. Състезанието утре ще бъде много дълго. Фокусът ми е поставен в неделния ден. Това е най-великото Гран при на годината. Новите писти имат добър дизайн, завои, но ако нямат тази публика, те не могат да се сравняват с онова, което ни предоставя „Силвърстоун”, коментира Люис Хамилтън.

От своя страна Ботас сподели: „Чувството е страхотно . Разликите в днешния ден бяха много малки. Затова съм много щастлив, защото направих много добра обиколка и направих полпозишъна. Знаех, че още първата ми обиколка е много силна. Честно казано трябваше да подобря резултат си при второто си излизане на пистата. Не бях обаче достатъчно бърз в ранната част на обиколката ми. Тук е много трудно да направиш една чиста обиколка без да допускаш грешки в различните сектори. Щастлив съм.”