Победителят в Гран При на Франция за 2019 година Люис Хамилтън беше подчертано щастлив от солидното представяне, което успя да поднесе на „Пол Рикар”. Британецът заяви, че е успял да извлече максимума от колата на Мерцедес тъкмо по начина, по който си го е представял.

„Направихме всичко, което беше възможно. От доста време искахме такова представяне – да извлечем най-доброто от тези автомобили. Не бих го постигнал без помощта на всички момчета и тук, и в завода. Много се гордея с тях, с тази група хора, включително и Валтери Ботас”, коментира Хамилтън.

„Беше доста горещо в автомобила. Доста неравно е трасето на места, но всъщност пистата е страхотна за каране. Има участъци, които са много технични.”

„Не, изобщо не беше лесно (след проблема със седалката – б.р.), но такива неща се случват. Бориш се с различни проблеми – температурата на гумите, износването им, мощността на мотора. Имах големи проблеми с блистеринг. Надявах се да не се спука гумата и за щастие тя издържа”, допълни Хамилтън.